Няма основание за притеснение, защото се намираме в обстановка, обичайна за есенно-зимния сезон. Доц.

...
Няма основание за притеснение, защото се намираме в обстановка, обичайна за есенно-зимния сезон. Доц.
Коментари Харесай

Лекар със съвети как да се предпазим от вирусите

" Няма съображение за терзание, тъй като се намираме в обстановка, обичайна за есенно-зимния сезон. Доц. Любомира Николаева-Гломб и проф. Тодор Кантарджиев ме убедиха, че все още грипен вирус в България и Европа не е изолиран ". Това изясни пулмологът доктор София Ангелова.
„ След като децата потеглиха на учебно заведение, преди всичко бяха болките в гърлото, изобилната хрема и последващата кашлица. Това е по този начин нареченият риновирус, който е най-често срещаният сега. С риновируса се бори нашата имунна система и ние би трябвало да ѝ помогнем ”, уточни експертът.
При сходни случаи д-р Ангелова отхвърли лекуването с антибиотик, тъй като той потиска имунната система. „ Той по-скоро би ни попречил. Започва да тече изобилна хрема, която предизвика кашлица. Затова действаме симптоматично, с широкоспектърни противовирусни препарати ”, изясни още тя. Ако се разболеем, доктор Ангелова призова да останем у дома за три дни, защото организмът ни има потребност от покой. Пулмологът изясни, че е доста значимо да приемаме течности. Препоръча и етеричните масла.
„ От вирусните инфекции можем да се предпазим, само че не с банкет на медикаменти. Много е значимо рационалното хранене – белтъци, въглехидрати мазнини. И естествените антиоксиданти – плодове и зеленчуци. Изключително значимо е и придвижването ”, разясни медикът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР